Yelkenli Tekneye Gelirken…

Yelkenli teknelerde malzemelerin depolama yapılacağı bölgeler kısıtlıdır. İç hacmin genişliğine önem veren tasarımcılar, depo alanlarını, koltuk altına, yatak altına veya az miktarda dolap olarak sağlayarak tasarlarlar. O yüzden yelkenli teknelere gelirken, katlanamayan ve tekerlekli valizler ile gelinmemesi gerekir.

Katlanabilir bavulu tercih edin ;

Örneğin 5 kişilik bir ekibin her birinin bu şekilde bavulu olduğu düşünüldüğünde, teknenin bir kamarasının iptal edilmesi gerekir. Mümkün olduğunca katlanabilen ve şekil alabilen valiz ve bavulları ile yelkenli yatlara gelinmelidir.

Fazla eşya almayın ; 

Ayrıca eğer yelkenli ile yaz tatili amaçlanıyorsa ve sıcak mevsimde bu yapılacaksa çok fazla eşya alınmamalıdır çünkü sıcak havadan dolayı gündüzün büyük çoğunluğu pek birşey giyemezsiniz. Zamanınızın büyük kısmı, denize girerek geçecektir. Geceleri ise rüzgarlı olduğunda serin olma ihtimaline karşın en az bir adet uzun kollu birşey yanınızda bulunmalıdır. Teknede yastık olup olmadığını sorgulayınız eğer yoksa küçük bir yastık almanızda fayda var. Ben yastık olmadığı zaman polar süveterimi katlayıp, t-shirtlerimden bir tanesi ile yastık kılıf yapmayı tercih ediyorum, ihtiyaç halinde çözüm sağlıyor. Ayrıca geceleri serin olduğunda üzerinizi örteceğiniz ince bir pikenin de bulunması kurtarıcı olacaktır.

Saç kurutma makinasını unutun ; 

Yelkenli yatların bir çoğunda jeneratör olmadığı için saç kurutma makinası kullanılması mümkün değildir. Bu durum için saçınızı kurutmanız için havlu almanı özellikle bayanlar için iyi olacaktır. Akşamüstü saatlerinden itibaren, genelde bayanlar saçlarının kurumayacağı endişesi ile denize girmeyi bırakırlar.

Güneşe çok dikkat edin ; 

Özellikle yazın, güneşin bol olduğu güney sahillerinde güneş gözlüğü olmadan zorlanabilirsiniz. O yüzden camı yeterince karartılmış bir güneş gözlüğü bulundurmanız çok faydalı olacaktır. Güneşe pek çıkmamış ve beyaz tenlilerin güneş koruma kremi almaları iyi olacaktır.