Tornistan yolda, kıçtan kara olacak şekilde yanaşırken, rıhtıma yaklaşma anında ileri yol verilerek, çarpmamak için yat durdurulmalıdır. Burada fazla devirle yol verilmesi durumunda yat ileri hareket edeceği için iskeledeki palamar halatlarını almak zor olacaktır. O yüzden devir çok iyi ayarlanmalıdır. Özellikle rüzgarlı günlerde, yat durduğu anda rüzgarın sürükleme etkisine girecek ve rüzgar altına doğru kaymaya başlayacaktır. Bağlanmadan ne kadar uzun durulursa bu sürüklenme o kadar fazla olacaktır ve yatı bağlamak oldukça güç olacaktır. Anlaşıldığı üzere yatı bağlamak için fazla vakit kaybına tahammül yoktur. Bir an önce halatlar ile yat bağlanmalıdır.
En sık yapılan hata, önce tonoz halatının bağlanmasıdır. Tonoz halatı, yatın baş tarafında olduğu için tonozu bağlayana kadar, yat rüzgar etkisiyle sürüklenecektir. O yüzden önce tonoz halatı asla bağlanmamalıdır. Kaymayı engellemek için önce, rüzgarın geldiği taraftaki yani rüzgar üstündeki palamar halatı çok çabuk bir şekilde bağlanmalıdır. Rüzgar üstü palamar bağlandıktan sonra motora ileri yol verilmelidir. Bu durumda yat zaten kendiliğinden, palamar üzerinde manevra yaparak rüzgara doğru döner ve rüzgarın yatı sürüklemesi engellenir. Uygun devir ayarlanılarak rüzgarın atması engellenir ve yat sabit bir pozisyon alır. Sonuçta başka hiç kimseye ihtiyaç duyulmadan diğer palamar ve tonoz halatı bağlanarak yat bağlanmış olur.
Not :Kıçtan kara yanaşmalarda öncelikle rüzgar üstü palamar bağlanmalıdır. Mümkün olduğunca hızlı bağlandıktan sonra ileri yol verilecek, yat sabit durabilir pozisyona getirilmelidir.
Fakat, yat gerçek anlamda bağlanmamıştır. Bu şekilde bağlanan bir yat, az bir rüzgarda bile salınım hareketleri yapacaktır. O yüzden tonoz bağlandıktan sonra en az 2000 devir sabit tornistan verilmeli ve palamar halatları gerdirilerek bağlanmalıdır. Gergin bağlanmayan yatlar sert rüzgarlarda birbirlerine vururlar veya salınım yapmalarından dolayı koç boynuzlarını, iskele babalarını veya tonozları koparırılar. Aşağıdaki şekilde palamar halatları gergin bağlanmayarak, salınım hareketi yapan bir tekneyi görüyoruz. Bu durum yanlış bağlamaya örnek bir durumdur.